Historische interieur restauratie

Historisch interieurBij het restaureren van een historisch interieur komt veel kijken. Een stijlkamer kent vele facetten en kan zeer complex zijn. Bij het herstellen van het historische interieur zijn vele vakdisciplines van toepassing, die elk hun eigen expertise in moeten brengen voor een hoogwaardige restauratie. Denkt u hierbij aan; hout restauratie voor de wandpanelen, vloer of lijstwerk tot en met het bespannen van de wand met papier of stof. Ook voor wand en plafond beschilderingen kunt u bij ons terecht.

Het Restauratie Center heeft binnen zijn uitgebreide netwerk ook de kennis van de hedendaagse milieu en (brand)veiligheid eisen, die vereist zijn bij de restauratie van historische interieurs. Ook als het gaat om de wensen van de moderne technieken als elektra, telefonie, internet en dergelijke heeft het Restauratie Center expertise binnen handbereik. Wij staan garant voor ambachtelijke restauratie van uw kostbare interieur.

Project portfoilio

Koorgestoelte/ Koorbanken ‘Sint-Jans Basiliek Laren N-H’

Het koorgestoelte, beter bekend als koorbanken van de Sint-Jans basiliek te Laren (N-H) waren constructief instabiel. Dit was gebeurd omdat de koorbanken op ondeskundige wijze waren verplaatst en terggeplaatst door werklieden die andere elektrotechnische werkzaamheden verrichten in de kerk.
*zie heel project*


Historisch geometrisch parquetry vloer

Een parquetry vloer met repeterende geometrische vormen. De vloer is opgebouwd uit eikenhouten cassettes (vierkante) elk bestaand uit 12 tot 16 stukken. Dosse en kwartiers gezaagde delen. Op de hoeken van de panelen zitten andere houtsoorten (Ebben en Padoek).
*zie heel project*


Wandbespanning reinigen

De wandbespanningen waren nog mooi op spanning. De naden stonden echter wel onder vrij grote spanning vanwege de droogte van de ruimte. De naden waren overal in een goede conditie, ze zijn echter wel nagelopen vanwege de grote spanning die erop staat.

*zie heel project*