Ons team

Het Restauratie en Conservatie vakgebied kent vele specialismen. Bij het restaureren en conserveren van een object komen die specialisaties vaak samen. Het Restauratie Center heeft al die specialisaties bij elkaar gebracht zodat u één aanspreekpunt heeft. Het Restauratie Center is verantwoordelijk voor de totale restauratie en/of conservatie.

Graag stellen we u voor aan ons team:


Naam                        :
Remco Ockhuijsen
Discipline                 : Meubelrestaurator & Collectiemanagent
Specialisatie            : Inlegtechnieken

Mijn naam is Remco Ockhuijsen. Het meubelmakers en restauratievak heb ik geleerd tijdens mijn vierjarige studie in Amsterdam aan de Meubelmakers Vakschool. Daarna heb ik aan het West Dean College in Engeland de opleiding “Restoration en Conservation of Wooden Objects” mogen volgen. Ik heb mij hier vooral toegespitst op inlegtechnieken. Dit heeft me gebracht naar Ierland, daar heb ik een jaar heb mogen werken bij Conservation | Letterfrack aan een diverse ingelegde meubelen. Tijdens deze periode (2013) in Ierland ben ik het Restauratie Center begonnen.

Naam                         : Laura Koster
Discipline                  : Meubel- & lijstenrestaurator
Specialisatie             : Zeventiende-eeuwse kabinetten

Mijn naam is Laura en ik ben vanaf begin 2017 parttime werkzaam bij het Restauratie Center in Hilversum. Ik ben opgeleid als hout- en meubelrestaurator aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens heb ik een kunsthistorische achtergrond. Meubelrestauratie is een heel divers vakgebied, er komen veel verschillende materialen en technieken bij kijken. Met elk meubel wat ik behandel ga ik met plezier deze nieuwe uitdaging aan. Binnen het Restauratie Center maak ik deel uit van een groter geheel. Het atelier heeft verschillende specialisten in huis om de objecten zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Ik vind het leuk om deel uit te maken van dit team en expertise met collega’s te kunnen uitwisselen. Tevens ben ik altijd bezig met het uitbreiden van mijn eigen vakkennis.

Naam                         : Arjan Wolff
Discipline                  : Meubelmaker & meubelrestaurator
Specialisatie             : Meubelmaken

Mijn Naam is Arjan Wolff. Ik woon in het Gelderse dorp Wezep. Van oorsprong ben ik meubelmaker, waarvoor ik de vakopleiding heb gevolgd in Zwolle. Tijdens mijn stageperiode kwam ik er al snel achter dat mijn passie meer uitging naar de ambachtelijke manier van meubelmaken. Hierdoor ben ik sinds 2008 actief in de antiekbranch. In de zomer van 2016 kwam ik in contact met het Restauratie Center. Hier ben ik sindsdien parttime werkzaam en voer ik verschillende restauratiewerkzaamheden uit waarbij ik nog dagelijks bijleer.

Naam                         : Sanne van Rijn
Discipline                  :
Meubelrestaurator voorbereidende werkzaamheden

Mijn naam is Sanne, vanaf maart 2018 ben ik met veel plezier parttime werkzaam bij Het Restauratie Center. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het HMC (hout en meubileringscollege). Hier heb ik  meubelmaker en meubelrestauratie gedaan. Ik werk secuur en neem graag de tijd voor mijn werkzaamheden. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Bijvoorbeeld door te breien, haken,sieraden maken of bezig te zijn met het werken in en rondom mijn huis in Nijkerk.

Naam                        : Wilco Ploeg
Discipline                 : Meubelstoffeerder

Mijn naam is Wilko Ploeg. Al ruim 30 jaar ben ik werkzaam als meubelstoffeerder. Al vroeg ben ik door mijn vader opgeleid in het vak. Buiten deze opleiding heb ik ook de vakschool in Nieuwegein gevolgd. Ik stoffeer antiek, klassiek en modern maar mijn voorliefde ligt bij het stofferen van antiek en het liefste op traditionele wijze.


Naam                        :
Hans Booij
Discipline                 : Ondersteuning meubelrestauratie, transport en ICT

Mijn naam is Hans Booij. Sinds augustus 2016 ben ik parttime werkzaam in het Restauratie Center. Na een lange tijd in het onderwijs te hebben gewerkt, ben ik nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het Restauratie Center biedt mij momenteel een unieke re-integratieplek. Ik ondersteun bij tal van werkzaamheden. Het restauratie vak heeft al lange tijd mijn interesse. In de privésfeer heb ik vele verschillende praktische klussen gedaan. Ik ben me aan het oriënteren betreffende omscholing naar meubelmaker/ restaurator.


Naam                        :
Anja de Bruijn
Discipline                 : Administratie

Mijn naam is Anja de Bruijn – Ockhuijsen en ik heb ruime ervaring als boekhoudkundig medewerkster. Momenteel werk ik bij een administratie kantoor in Hilversum. Ik houd ervan een goed contact te hebben met de cliënt waar wij ik de werkzaam heden voor verricht. Heldere communicatie is altijd belangrijk en draagt zeker bij aan een prettige samenwerking.