Houtworm- en motten bestrijding

Houtworm Anobium punctatum DegeerBij het Restauratie Center kunt u ook terecht om uw meubelen te laten behandelen tegen houtworm. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke wijze waar geen gifgassen of chemische vloeistoffen aan te pas komen. Wij werken namelijk met de shock-vries techniek. Deze behandelingsmethode werkt ook bij motten en larven in bijvoorbeeld kleden en gordijnen.

Wist u dat de volwassen houtworm (kever) geen directe schade aanricht aan houten objecten, het zijn de larven die de schade veroorzaken.

De vrouwtjeskever legt tientallen eitjes vaak op/in hetzelfde object. Mot TineoideaDe eitjes komen uit na ongeveer drie weken. Dan beginnen de larven zich te voeden met uw meubel en leven wel 3 tot 5 jaar in het meubel voordat ze volwassen zijn en uitvliegen. Dus als u ‘houtworm’ gaatjes ziet verschijnen, dan is de schade aan uw meubel al aangericht.

Objecten zijn vaak samengesteld uit diverse materialen en hebben een verschillend volume. De behandelingsprocedure en vriestijd dient dan ook afgestemd te worden op elk individueel object. De objecten worden apart verpakt en ingevroren in een speciale shockvriezer.

Door de snelle temperatuurdaling en extreme kou,boktor huisboktor worden alle ongedierte en larven gedood. De shock is zeer belangrijk.  Wanneer de temperatuurdaling niet snel genoeg plaatsvindt, heeft de larven de tijd om zich aan te passen zodat ze extreme kou kunnen weerstaan.

Zie hier de Prijslijst voor de ongedierte bestrijding.

Bent u nieuwsgierig, of wilt u een object inbrengen voor behandeling? kijk dan naar onze agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid.

Heeft u een object die u wilt laten behandelen dan kunt u deze afgegeven in ‘s- Graveland, Hilversum en Wetering (Overijssel).

Wilt u nog meer informatie neem dan gerust contact met ons op.