Metaal restauratie

Metaal is massief en een sterk materiaal maar kan ontzettend kwetsbaar zijn bij verkeerd gebruik. Er zijn vele soorten metaal zoals messing, tin, goud, zilver, koper en brons maar ook ijzer en blik vallen hieronder.

Elk metaal heeft zijn specifieke eigenschappen en kan een enorme schoonheid hebben. Daarom is het door de eeuwen gebruikt voor zeer veel verschillende objecten zoals; sculpturen, ornamenten, wapens, klok(kasten) tot en met bestek en nog veel meer.

Omdat metaal zo divers is van samenstelling zijn de schades en degradaties dat ook. Denk hierbij aan oxidatie, corrosie, breuken en deuken tot loszittende verf. Voor elk object wordt de juiste benadering en behandelingswijze afgestemd. Om zo het betreffende object “stil” te zetten in de tijd of zelf deels terug te draaien.

Portfolio

Set van twee wandappliques Louis XVI periode

Een paar tweelichts wandappliques met een vrouwelijk figuur in het midden met daarboven een Louise-strik. De twee armen zijn rijkelijk gedecoreerd met acanthusbladeren.

*Zie heel project*


charles-x-kandelaar-afb-4Set van twee Charles X kandelaren

Set van twee kandelaren uit de Charles X periode 1824 -1830 vervaardigt uit twee metaal soorten; galvano en brons. De kandelaren bestaan uit 13 onderdelen waarbij het geheel op zijn plaats gehouden word met een inwendig draadeind.

* Zie heel project*


Reinigen van meubelbeslagOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuur vergulding is enorm sterk maar kan ook zeer kwetsbaar zijn. Daarom is poetsen en polijsten van dit soort oppervlakten niet mogelijk. Het beslag is gereinigd op een chemische wijze waardoor polijsten niet nodig was en de vuurvergulding behouden is gebleven.

*Zie heel project*


louise-xv-roomkan-met-deksel-afb-3Louis XV Roomkan met deksel

Een baluster vormige zilveren Louise XV (1715 -1774) roomkan met deksel. In de vorm van een rocaillemotief en zwart gepolitoerde ebbenhouten handgreep, Den Haag Ca. 1765, gemaakt door meester Willem-Jan Keer.

* Zie heel project*