Meubel restauratie

Antiek meubel Oude meubelen vertellen een verhaal. Een verhaal van ambachtelijk vakmanschap, maar ook een verhaal van gebruikers door de tijden heen. Dat verhaal gaat helaas nog te vaak verloren. Vooral doordat mensen niet beseffen wat de waarde van een meubel is en doordat het belang ervan wordt onderschat of simpelweg omdat de kennis om de meubelen in goede staat te brengen of te houden ontbreekt. Het is mijn passie deze meubelen voor onherstelbaar verval te behoeden.

Vaak hebben meubelen kleine schades of is er onderhoud nodig. Het loont dan vaak niet de moeite en de kosten om uw meubel(s) te transporteren naar het restauratie center. Graag kom ik in die gevallen bij u langs voor een prijsopgave en herstel ter plaatse. In enkele gevallen ben ik ook op locatie in het buitenland voor de restauratie van bijzondere objecten.

 Project portfolio

Hollands Empire penantkastje Ca. 1810 – 1820

Hollands eikenhouten penantkastje uit Ca. 1810- 1820, laat Empire / vroeg Biedermeier periode. Het meubel heeft twee deuren met aan de buitenzijdes gezwarte zuilen. Boven de deuren zit een enkele lade. Het geheel staat op tapse gecanneleerde pootjes.

*Zie heel project*


Kaarttafeltje Queen Ann stijl Ca. 1960

Laat Queen Ann /vroeg Georgian stijl maantafeltje. Het maantafeltje is uitklapbaar tot speeltafel. Het blad is van massief mahonie. De speelzijde (aan de binnenkant) is met groen vilt ingelegd. Onder het blad zit een opbergruimte voor de diverse spellen.

*Zie heel project* 


eikenhouten-linnenpers-ca-1900-afb-5Eikenhouten Linnenpers Ca. 1900

Een klein formaat eikenhouten linnenpers gemaakt omstreeks 1900. Onder het pers gedeelte met drie tussenbladen zit een lade. Het geheel staat op pootjes. Vanwege het model en de grote is het een tafelmodel linnenpers.

*zie heel project*


OLYMPUS DIGITAL CAMERABoulle marquetry tafels ‘Set van 2 19de eeuwse’

Set van 2, 19de eeuwse Boulle marquetry tafels. De tafels zijn vervaardigd uit yellow-poplar met ge-ebonised perenhout. Het marquetry werk bestaat uit (gerold) messing en schildpadschild. De bladregel is een serpetijn front en in de voorkant is een lade verwerkt.

*zie heel project*


Ierse Armstoel '(Ca.1770) 'Rococo' Afb. 6Ierse Armstoel ‘(Ca.1770) ‘Rococo”

Een set van twee Ierse backpaneel hall stoelen van zeer hoge kwaliteit welke zijn vervaardigd uit massief mahonie. De rugleuning is een paneel met een ingelaten profiel. De zij- en topprofiel/regel sluiten het paneel in. In het midden van de top regel is een sintjacobsschelp.

*zie heel project*


Replica (van een kaptafel lade) Afb. 5Replica (van een kaptafel lade)

Deze lade hoort bij een (rustieke) kaptafel. Helaas was een van de twee lades niet meer aanwezig bij het object. Aangezien er nog één originele lade was, was het relatief makkelijk om een replica te maken.

*zie heel project*