Historische verlichting restauratie

Historische verlichting, lichtbronnen zijn door de jaren heen gebruikt om ruimten of objecten te verlichten. Door die jaren heen hebben verschillende soorten lichtbronnen zoals; olie- en gaslampen zich omgevormd tot elektrische.
schemer- en bureaulampen, kroonluchters en plafonnières. Een lamp is altijd een samengesteld object en bestaat uit een lichtbron en een armatuur wat een houder of standaard is.

Elektrische verlichtingsarmaturen zijn door de jaren heen veranderd maar ook zijn de wettelijke veiligheidseisen en normen veranderen. Bij het Restauratie Center kunt u nu ook terecht om uw historische lampen van nieuwe bedrading te laten voorzien, zodat deze voldoen aan de hedendaags normen. Tevens kunnen we uw armaturen ook voorzien van LED-verlichting met een historische uitstraling.

 

Project portfolio

Restauratie bajonetfitting van een porseleinkast:

In deze porseleinkast zitten 24 bajonetfittingen die de serviesset uitlichten. De fittingen zitten onder de twee planken en in de kap. Aan de rechter bovenzijde van de kap zit een geïntegreerde schakelaar van messing, porselein en bakeliet.

*Zie heel project*


Set van twee wandappliques Louis XVI periode

Een paar tweelichts wandappliques met een vrouwelijk figuur in het midden met daarboven een Louis XVI-strik. De twee armen zijn rijkelijk gedecoreerd met acanthusbladeren en besjes. De bobêches zijn gedecoreerd met bladmotieven.

*Zie heel project*


Bouillotte lamp ‘Lodewijk XVI-stijl’

Een tweearmige bouillotte lamp met een kap die verstelbaar is in hoogte. Boven de kap zit een guirlandekrans met een strik die typerend is voor de Lodewijk XVI-stijl (Louis seize periode). Het middendeel bestaat uit een adelaar staand op een marmeren sokkel.

*Zie heel project*


Davy-lamp ‘Mijnlamp’

*In het jaar 1815 is de benzinelamp uitgevonden door Sir Humphry Davy, ook wel de Davy-lamp genoemd. Met de lamp kon de aanwezigheid van gevaarlijke gassen als methaan en koolstofdioxide in een ondergrondse kolenmijn worden vastgesteld.

*zie heel project*