Papier restauratie

Opnamedatum: 2012-11-27Het conserveren en restaureren voor particulieren en instellingen is een waar genoegen. Er voor kunnen zorgen dat een klant weer optimaal van zijn kunstobject kan genieten of een brief weer kan lezen.

Wij verzorgen de conservering en restauratie van papieren objecten zoals prenten, tekeningen, affiches, pastels, maquettes etc. Uw object wordt bij ons met de grootste zorg behandeld. Een gedegen onderzoek goede handvaardigheid, maar ook materiaalkennis en een chemische achtergrond worden gecombineerd met een deskundig netwerk waarbij de integriteit van een object altijd centraal staat.

Naast restauratie en conservering kunt u ook terecht voor advies over conserverende inlijsting of verpakking van uw objecten.

Project Portfolio:


Ets de Kerk tot Kastricum
A. Rademaker Fecit

“Een ets van de Kerk tot Kastricum, wear van de outheit onbekent is, behalven dat een out gerucht melt, datze van de Spanjaerden, die alle Kerken in ’t ronde in den jare 1573 verwoeften, alleen verfchoont is”.

*zie heel project* De Gooische Stoomtram
 Poster tramlijnen

De Gooische Stoomtram werd op 17 december 1880 opgericht. Een van de initiatiefnemers was Jan Hamdorff, die in Laren een hotel dreef. Hij hoopte door een betere verbinding op meer gasten. Het traject Amsterdam – Diemerbrug werd op 17 mei 1881 geopend.

*zie heel project*


.Bijbel en gebedenboek 1860 met lederen omslag

Het boek is al drie generaties binnen dezelfde familie, het boek wordt dan ook nog zeer intensief gebruikt. De rug en bindingen zijn, ondanks het intensieve gebruik, nog in een goede staat.

*zie heel project*